Als ik start met een gelaatsverzorging bij een nieuwe klant, stel ik altijd de vraag hoe ze thuis hun gelaat verzorgen. Heel vaak krijg ik te horen dat ze enkel water gebruiken om hun gezicht te reinigen of een reinigingsdoekje uit de supermarkt. Dit is helaas niet voldoende.

Waarom is ‘ s morgens je gezicht reinigen zo belangrijk?

‘S nachts tijdens het slapen komt onze huid tot rust, maar onze huid neemt ook de tijd om zich te herstellen. Ze gaat de actieve voedingsstoffen uit onze nachtcrèmes halen maar gaat ook afvalstoffen gaan uitscheiden.

Deze afvalstoffen komen via onze poriën vrij op de huid. Daarom is het belangrijk dat we onze huid ’s morgens goed reinigen, zodoende we al het vuil & onzuiverheden verwijderen. Op die manier kan ons serum, oogcrème en dagcrème veel beter indringen in de huid. Doen we dit niet, dan blijven die vuile stoffen er gewoon onder zitten. We willen een goede start van de dag en we hebben graag dat onze verzorgingsproducten goed hun werk kunnen doen om zo mooie resultaten te bekomen.

Waarom is ‘s avonds je gezicht reinigen zo belangrijk?

Of we nu make-up dragen of niet, onze huid moet ’s avonds gereinigd worden. De huid van ons gezicht staat dagelijks in contact met extreme invloeden van buitenaf. Denk maar aan stof, vuil, uitlaatgassen… Dit kunnen we natuurlijk niet steeds opmerken met het blote oog, waardoor mensen het belang ervan vergeten, en zonder hun gezicht te reinigen in bed kruipen.

Als we ons gezicht ’s avonds niet reinigen, blijven deze vuile stoffen op de huid liggen, kunnen ze opgenomen worden door onze poriën en gaan deze verstoppen of irriteren. We gaan ons serum, oogcrème en nachtcrème boven een laag vuil smeren, wat zeker niet de bedoeling kan zijn! Zonder te reinigen gaat de textuur en gezondheid van je gezicht achteruit. Je ziet er eerder moe uit en versnelt op die manier het verouderingsproces. Onderstaande foto is hiervan het bewijs. Deze journaliste van de Daily Mail , Anna Pursglove reinigde een maand lang haar gezicht niet en dit was het resultaat:

Kunnen er huidproblemen ontstaan als we niet dagelijks reinigen?

Helaas wel. Door het niet goed wegnemen van make-up resten, vuil of onzuiverheden kunnen onze poriën verstoppen en kunnen we last krijgen van:

  • puistjes
  • acné
  • zwarte puntjes
  • geïrriteerde, niet egale onzuivere huid
  • huidveroudering

Het reinigen van de huid is dus heel erg belangrijk om huidveroudering tegen te gaan. Doen we dit niet dagelijks, dan krijgen we fijne lijntjes die rimpels worden.

Voordelen van reinigen :

We weten nu al dat het reinigen van je gelaat huidveroudering tegen gaat, maar het maakt onze huid ook gladder, zachter en egaler. We zien er meteen veel gezonder uit.

Vergeet ook je hals en décolleté niet!

Veel mensen reinigen enkel hun gezicht. Denk eraan om ook je hals en décolleté goed mee te reinigen en te verzorgen. Eerste tekenen van veroudering zien we vaak aan hals en décolleté en ook rond de ogen. Dit zijn plaatsen die extra veel aandacht nodig hebben. Dus neem deze plaatsen toch ook even mee tijdens je dagelijkse reiniging.

Waarom is reinigen met reinigingsdoekjes niet goed?

Reinigingsdoekjes lijken  misschien handig maar ze laten allerlei ingrediënten achter op de huid, omdat je ze er niet afspoelt met water. Daarnaast ga je vuil en make-up resten in de huid duwen in plaats van ze eraf te halen. Je kunt ook de huid gaan irriteren door wrijvingen en schuren. Ook zijn er maar weinig werkzame bestanddelen te vinden op reinigingsdoekjes, die meestal heel erg agressief zijn voor de huid.

Wat moeten we dan wel doen? Reinigen met aangepaste producten voor jouw huid .

Welke reiniging is nu goed voor jouw huid?

Voor wie het graag snel & efficiënt heeft, raad ik de Ahava All-in-one toning cleanser aan. Deze bestseller heeft een drievoudige werking die effectief make-up, vuil en onzuiverheden verwijdert van gelaat en ogen. Het helpt de poriën te verkleinen en de huid voelt proper, getonifieërd en zacht aan. Deze zachte reinigingsmelk is ook geschikt voor de zeer gevoelige huid & couperose doordat ze hamamelis bevat die een adstringerende werking heeft op de huid ( poriën & haarvatjes verkleinen) .

De All-in-one reiniger kan je op twee manieren gebruiken; een beetje op een watje aanbrengen of iets meer in je handpalm gebruiken en je gezicht afspoelen. Hierna is er geen lotion nodig omdat deze al in de all-in-one in zit. Benieuwd naar deze bestseller? Boek een gelaatsverzorging bij Salon Soigné en huidspecialiste Birgit geeft je hier graag uitleg bij om thuis dit resultaat verder te zetten.

Salon Soigné

Salon Soigné is een schoonheidssalon gelegen in het prachtige groene Boechout, op een boogscheut van de Provinciesteenweg tussen Lier en Antwerpen.
Dit instituut is gespecialiseerd in huidverbeterende en anti-aging gelaatsverzorgingen. Ook voor een medische pedicure of een ontspannende lichaamsverzorging bent u aan het juiste adres. Als docent in voeding en gelaatsverzorging kan ik u ook professioneel advies geven aangepast aan uw noden.

Onze troeven zijn dat we alleen maar werken met kwalitatieve professionele producten die een huidverbeterend effect hebben. Daarom werken we als huidexpertise met het merk Ahava.
Ahava wat "liefde" betekent in het Hebreeuws, is dé Dode zee mineralen beauty expert’. 
De huidverbeterende anti-aging werking achter ons volledige productassortiment is de exclusieve Osmoter™ – een perfect evenwichtig concentraat van Dode Zee mineralen dat de huid effectief regenereert, hydrateert en herlaadt.
Al onze producten zijn parabeenvrij, glutenvrij, vrij van ftalaten, vrij van SLE/SLES en niet getest op dieren.

Daarnaast maken wij graag uitgebreid de tijd voor u om een onvergetelijke wellnessbelevenis te bieden in een groene omgeving waar u helemaal tot rust kan komen. Kom kennis maken met ons gloednieuw salon waar we u graag verder helpen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: