Het is zover: de eerste noten van Mariah ‘ all I want for christmas’ hebben we helaas op de radio opnieuw moeten aanhoren. December en de kerstperiode zijn hierbij officieel van start gegaan ( hoogdringend tijd voor een nieuwe kerstsong wat mij betreft ). Ook merken we aan onze huid dat de koudere temperaturen niet veel goed doen, lees droge schilfertjes, rode wangen, een trekkerig gevoel, …

De temperaturen nemen vanaf nu een flinke duik en dat merk je aan je huid. Zowel de winterse temperaturen als de droge binnenlucht zullen er voor zorgen dat de huid uitdroogt, rimpels, droogtelijntjes en zelfs meer puistjes veroorzaakt.

Hoe komt dit?

Tijdens de winterperiode is de lucht veel droger en staat de huid net méér vocht af aan de lucht. Het vocht wordt uit onze huid getrokken en is daarom tijdens de winter veel moeilijker om goed gehydrateerd te houden als tijdens een hete zomerdag waarbij het zweet op de huid blijft kleven. De huid voelt daardoor tijdens de winter sneller geïrriteerd aan en wordt ontsierd door droge plekjes, schilfers, fijne rimpeltjes en huidontstekingen.

Smeren, smeren, smeren

Wat kunnen we hier aan doen? Smeren, smeren, smeren!

Meermaals per dag smeren met een crème voor het gelaat en lichaam. Kies tijdens de koudere winterperiode voor een vollere dagcréme met extra hydraterende ingrediënten zoals glycerine & Hyaluronzuur.

Huidproblemen zoals Rosacea, couperose, psoriasis en eczeem: bescherm je huid tegen extreme temperatuurverschillen ( niet te heet douchen, muts, handschoenen) en smeer met regelmaat een milde ( vette) crème. Hierdoor sluit je het vocht als het ware in.

Mijn tips:

Droog huidtype: Voelt je huid ’s ochtends nog altijd erg droog en trekkerig aan? Dan kan je voor het slapengaan eventueel een oliebalsem of een beetje amandelolie voor je nachtcrème aanbrengen. Daarmee voorkom je dat je huid vocht verliest. Skip agressieve reinigers of zeep voor je gezicht en ga voor een zachte, hydraterende reinigingsmelk.

Advies van de schoonheidsspecialiste:

Hyaluronzuur

Iedereen heeft er ongetwijfeld over gehoord maar wat is het nu precies? Tegen al mijn klanten vertel ik dat je hyaluronzuur kan vergelijken met een spons. Het is een lichaamseigen stof die het vocht goed kan vasthouden en vult zelfs droogtelijntjes op. Een product dat je niet meer mag missen in je vaste skincare producten.

Mijn advies:

Ook ben ik grote fan van de vitamine Niacinamide; deze anti-oxidant helpt het beschermlaagje van je huid goed intact te houden, kalmeert en helpt tegen roodheid.

Mijn skincare producten met Niacinamide:

Een extra tip: laat af en toe eens een gelaatsverzorging uitvoeren of ga zelf wekelijks thuis aan de slag met een dieptereiniger waarin glycolzuur zit. Glycolzuur zorgt voor een dieperwerkende hydratatie in de huid, zéker in de winter als je vocht verliest.

Polyglutaminezuur

Zoals we nu weten houdt hyaluronzuur het vochtgehalte van je huid op peil, maar er is nog een nieuw zuurtje in opmars binnen de beautywereld dat zeker niet moet onderdoen: polyglutaminezuur. Deze stof is minstens even doeltreffend als hyaluronzuur. Het verschil zit’m in dat polyglutaminezuur geen lichaamseigen stof is, wel grotere moleculen heeft waardoor dat het nog meer vocht kan vasthouden. Maar hyaluronzuur kan dan als lichaamseigen stof wel dieper in de huid inwerken. Dus ze werken hydraterend in verschillende huidlagen.

Wil je het meeste halen uit je hydraterende routine? Smeer na je hyaluronserum of polyglutaminezuur nog een verzorgende dag/nachtcrème. Die legt nog een éxtra laagje op de huid waardoor er tijdens de winter geen vocht kan ontsnappen.

Mijn advies: Dit anti-aging gelaatsverzorgingspakket is een bom van Hyaluronzuur, polyglutaminezuur die de huid meteen zal verzachten en gladder maken. Vermindert rimpels en zorgt voor een verstevigend effect. Ideaal om met deze producten tijdens de winter van start te gaan, omdat ze rijker en voller zijn. 🌲Christmas, let it glow, let it glow, let it glow 💆🖤 !

Salon Soigné

Salon Soigné is een schoonheidssalon gelegen in het prachtige groene Boechout, op een boogscheut van de Provinciesteenweg tussen Lier en Antwerpen.
Dit instituut is gespecialiseerd in huidverbeterende en anti-aging gelaatsverzorgingen. Ook voor een medische pedicure of een ontspannende lichaamsverzorging bent u aan het juiste adres. Als docent in voeding en gelaatsverzorging kan ik u ook professioneel advies geven aangepast aan uw noden.

Onze troeven zijn dat we alleen maar werken met kwalitatieve professionele producten die een huidverbeterend effect hebben. Daarom werken we als huidexpertise met het merk Ahava.
Ahava wat "liefde" betekent in het Hebreeuws, is dé Dode zee mineralen beauty expert’. 
De huidverbeterende anti-aging werking achter ons volledige productassortiment is de exclusieve Osmoter™ – een perfect evenwichtig concentraat van Dode Zee mineralen dat de huid effectief regenereert, hydrateert en herlaadt.
Al onze producten zijn parabeenvrij, glutenvrij, vrij van ftalaten, vrij van SLE/SLES en niet getest op dieren.

Daarnaast maken wij graag uitgebreid de tijd voor u om een onvergetelijke wellnessbelevenis te bieden in een groene omgeving waar u helemaal tot rust kan komen. Kom kennis maken met ons gloednieuw salon waar we u graag verder helpen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: